Donation af læsebriller

Tusinde tak til alle, der har doneret læsebriller til vores kolleger i Nepal. I har gjort en kæmpe forskel i nogle menneskers liv og hvis vi bare kunne sende en brøkdel af den positive modtagelse læsebrillerne har fået til jer, så vil I også få gåsehud af glæde som den vi har oplevet. Vi kunne ikke have gjort det uden jer.

Vi har i de sidste par dage været rundt og besøge vores samarbejdspartnere i Kathmandu, Nepal. Hvis du ikke har hørt om indsamlingen, kan du læse mere om den her.

Med os til Nepal havde vi omkring 70 læsebriller som er doneret af venlige sjæle i Danmark. Vi startede på strikkeværkstedet og væveværkstedet med at invitere vores kolleger til at prøve de medbragte briller, for at se om der var et par øjne der matchede.

Det var en rigtig skøn oplevelse at se nogle af de ældre mænd og kvinder, som uden tvivl har problemer med at se, da de fik fat i styrken der passede. Der var også nogle af de yngre som opdagede at en +1.0 læsebrille rent faktisk var brugbar for dem, selvom de til at starte med mente at deres syn ikke fejlede noget.

Efter at vi havde fordelt brillerne på de to værksteder vi arbejder sammen med i Kathmandu, havde vi på forhånd lavet en aftale med fair trade virksomheden Mahaguthi om at vi donerede resten af brillerne til deres medarbejdere.

Der er ingen tvivl om at nogle fik briller som ikke matchede helt perfekt, og som godt kunne have brugt en højere styrke, og der var også nogle med behov for korrigering af nærsynethed, som vi ikke kunne hjælpe med, men der var flere, hvor vi kunne se og høre, at brillerne var helt perfekte til dem, og det er det hele værd.

På vores facebook og instagram sider kan du se flere billeder af vores kolleger med deres nye briller.