Gudhjemtørklædet 2015. Vidste du at…

… kunstneren bag Gudhjemtørklædet 2015 Lone Schiøtz har deltaget i et interview med Øens TV, der på youtube giver et indblik i Lones kunstneriske portefølje af edderfuglemotivet? Følg linket her til youtube og 17:35 inde i klippet fortæller Lone om Gudhjemtørklædet 2015.

Lone Schiøtz er kunstner nr. 2 i rækken af Gudhjemtørklæder og hun designede det 3. Gudhjemtørklæde. Lone havde allerede arbejdet sammen med Hoddan før hun designede Gudhjemtørklædet 2015: “Grunden til at jeg valgte “Åboen” som motiv på det tørklæde jeg fik til opgave at designe, var jo nok den at jeg i forvejen havde forsynet “Hoddan” med et logo, – en åbo,eller edderfugl som den jo hedder på rigsdansk.” Dette logo har blandt andet figureret på Hoddans visitkort og prisskilte i tøjet.

Lone er kendt for sine fortolkninger af edderfuglene, som findes i et stort antal på Ertholmene og Bornholm, og hun fortæller at: “I mange år er jeg trofast dukket op på Christians Ø i maj måned, for at gengive de rugende edderfugle, enten i akvareller eller f.eks. linoleumstryk som logoet blev lavet som. Gennem årene er mine edgerfuglebilleder blevet lidt en ´niche´, sammen med tudserne og frøerne (…red.) så meget at en journalist her i sommer (2016, red.) benævnte en udstilling af nordiske landskabsakvareller, som ´Lones hemmelige billeder´.”

Vi elsker Lones smukke akvareller og glæder os altid til at se nyt fra hendes hånd, og hvis du har det på samme, har du indtil flere muligheder for at opleve hendes kunst: “I øjeblikket er det nu en anden og noget mindre fugl jeg er koncentreret om, nemlig Gråspurven. Jeg har i år fået lov at pynte Svanekegårdens juletræ, og det bliver udelukkende med spurve, -en hel sky af dem!” fortæller Lone, der også, for første gang, har en stand på Lauegårds julemarked i Gudhjem.

Derudover er Lone med i den nystartede gruppe “Earth Bound”, der fik sin debut på Gudhjem Museum i maj 2016 og hun er den eneste bornholmer, der er medlem af udstillingsgruppen “Dyreliv“.