Hoddan i Indien, del 4

Fortsættelse fra tidligere blogindlæg…

Ét produkt. Én proces?

I Hoddan ønsker vi gennemsigtighed. Vores produkter gennemgår ikke kun én proces før den finder vej hjem til dig. Der er flere processer som vi ved at beskrive og fortælle om ønsker, at du kan tage stilling til. Vi har taget dig med på en rejse til Indien, hvor vi selv er blevet oplært i de processer vores økologiske bomuld gennemgår, før vi kalder det for et Hoddan produkt.

Vi har været forbi bomuldsfrøet, der dyrkes økologisk og samtidig med at jorden giver grobund for en bomuldsplante, sker det selvsamme for den lokale farmer, hvis velstand øges i takt med langtidsholdbare løsninger implementeres. Farmeren tjener ikke kun penge her og nu, men arbejder også for at sikre sin indtægtskilde i fremtiden. En sund forretning har en fremtid.

Vi har besøgt værkstedet, hvor vores bomuld bliver indfarvet med planter og hvor restproduktet fra indfarvningen mest af alt minder om en grøntsagsuppe, der ender sine dage som naturlig gødning til værkstedets køkkenhave.

Vi har været besøgt de steder, der ligger grunden til vores økologiske bomuldsprodukter, og vi er nu nået til skrædderværkstedet, hvor vores designer Birgitte Lindbergs design bliver en realitet.

Jeg er rejst til Indien med tre nye designs under armen, og står nu overfor Vivek; skrædderen bag vores økologiske bomuldsprodukter. Vivek taler ikke engelsk, så Aji oversætter og vi kommer også langt med fagter, smil og de få ord vi indbyrdes forstår. Når prøven bliver gennemgået diskuteres, der rettelser og Vivek forsvinder hurtigt bag symaskinen og retter til og vender triumferende tilbage med prøven. Jeg kan mærke at Aji og Vivek har arbejdet sammen i mange år, og de arbejder koncentreret med opgaven uden slinger i valsen.

Da jeg er på besøg i marts 2016 opholder vi os i Varkala, hvor Aji driver sin virksomhed fra og skrædderen holder til i sit eget lokale lige ved siden af Ajis butik. Butikken i Varkala er Ajis kontakt til kunderne, både private og virksomheder, men en stigende efterspørgsel har givet Aji mulighed for at udvide. I sommeren 2016 startede Aji et produktionsværksted i Kochin, byen han oprindeligt kommer fra, og har indtil videre tre ansatte. Vi er stolte af at arbejde sammen med Aji og Vivek, og det glæder os, at vi er en del af deres succes. Nu og i fremtiden.

Dette er sidste indlæg om vores første rejse til Indien, hvor vi får produceret vores økologiske bomuldsprodukter. Vi ser frem til at dele endnu flere oplevelser med jer, og vi håber at serien fra Indien har givet dig en indsigt i vores arbejde.